Over mij

Mijn naam is Alexandra.
Ik ben een gewone vrouw.

Ik houd me bezig met kunst en schrijven.
Met verhalen vertellen, en naar verhalen luisteren.
Met wijsheid delen, en naar wijsheid luisteren.

 

Taaldans
Alles wat ik niet in gewone artikelen kan vatten, dat taaldans ik. Taaldans is vrije, levende taal. Levende taal houdt geen rekening met stijlwetten of grammaticale grenzen. Het zijn de stukken waarin gevoel belangrijker is als vorm. Taaldans lijkt op poezië, maar ik houd me niet aan de regels als dat ten koste gaat van het gevoel.

Met het uithouwen van mijn eigen, unieke pad in de ogenschijnlijk onbegaanbare rotsformaties die ik tegenkwam in het leven, ontwikkelde ik mijn persoonlijkheid en mijn creativiteit. Levensfase na levensfase. Mijn kunst ontwikkelt zich op het ritme van het leven.

Mijn blog is
Een verslag.
Een bibliotheek.
Een weergave van mijn reis door het leven.

Datgene wat ik met je zou delen als ik je moeder zou zijn.
Je vriendin, je buurvrouw, of je tante.

Omdat het bezielt.
Omdat het wijs maakt.
Omdat het krachtig maakt.

Het is een ontmoeting.
Een plek waar ik de anekdotes, gedichten & gedachtengangen plaats die ik in de stilte vertel aan mensen die in de chaos van de ratrace aan me voorbij zoeven.

De mensen die naar hun telefoon zitten te staren in de metro. De mensen die zorgvuldig oogcontact vermijden, omdat je nooit weet in wat voor discussies je belandt tegenwoordig. De mensen die het veel te druk hebben met carrière maken om zich open te stellen voor zulke diepe shit.

Hoi.
Ik was die ene vrouw zonder telefoon in haar handen.
Kun je je me herinneren?
Ik zag jou wel.


Maandelijkse update

Krijg 1 keer per maand

de nieuwe blogs in je inbox

Je krijgt 1 keer per maand een mail.

Geen continue stroom van nieuwtjes en fantastische aanbiedingen, geen puinhoop in je inbox. Elke eerste van de maand een overzicht van mijn nieuwe blogs, en verder geen bullshit.

Als je liever vaker leest, volg mijn blog dan via RSS of via de directe email notificaties. Onderaan deze pagina kun je je abonneren.

De Gewone Vrouw maakt op dit moment geen gebruik van social media.