Tame Iti staat bekend als veel dingen … Activist, Artiest, Terrorist en Fietser.
Zijn 40-jarige geschiedenis van controversiële en theatrale vertoningen van politieke expressie omvatte het opzetten van een tent op parlementsgronden die hij de Maori-ambassade noemde, het schieten op een nationale vlag en de openbare bijeenkomsten waar hij verscheen met een ladder, om oog in oog te kunnen spreken met de ambtenaren die op een podium zaten, neerkijkend op de mensen in de zaal.

Iti onderzoekt hoe het oude gezegde van “Te ka nohi ki te ka nohi” (Oog in oog met het probleem omgaan) een veel productievere ruimte creëert voor een open dialoog over elk onderwerp. “Niemand kan je vertellen dat je niet belangrijk bent en dat je ervaring er niet toe doet. En als ze dat wel doen … dan daag je ze uit om het in je gezicht te zeggen. Waar ze je ogen kunnen zien en je adem kunnen voelen.”


https://www.facebook.com/wairere.t.iti/

Prev 1 of 1 Next
Prev 1 of 1 Next

 

 

Maandelijkse update

Krijg 1 keer per maand

de nieuwe blogs in je inbox

Je krijgt 1 keer per maand een mail.

Geen continue stroom van nieuwtjes en fantastische aanbiedingen, geen puinhoop in je inbox. Elke eerste van de maand een overzicht van mijn nieuwe blogs, en verder geen bullshit.

Als je liever vaker leest, volg mijn blog dan via RSS of via de directe email notificaties. Onderaan deze pagina kun je je abonneren.

De Gewone Vrouw maakt op dit moment geen gebruik van social media.