In the long history of humankind (and animal kind, too)

those who learned to collaborate and improvise

most effectively have prevailed.

Mooie quote hè?

…  maar hij is niet van Charles Darwin 😉


Ramona Pierson werd aangereden door een dronken automobilist. Ze lag 18 maanden in coma en werd na een serie operaties beschouwd als uitbehandeld. Ze werd als straatarme, jonge vrouw in een Amerikaans bejaardentehuis ondergebracht.

De senioren lieten het er niet bij zitten. Ze maakten een inventarisatie van alle kennis, vaardigheden en wijsheid die ze in hun lange leven hadden opgebouwd en begonnen aan ‘project Ramona’.

Ramona werd omarmd door een gemeenschap van opa’s en oma’s die alle tijd voor haar hadden. Stapje voor stapje kwam er verbetering. Ramona bouwde een nieuwe toekomst op en gebruikte de kracht van gemeenschap en samenwerking als inspiratie voor haar werk. Tegenwoordig is Ramona CEO van Declara, een collaboratief kennisplatform.

Prev 1 of 1 Next
Prev 1 of 1 Next

Maandelijkse update

Krijg 1 keer per maand

de nieuwe blogs in je inbox

Je krijgt 1 keer per maand een mail.

Geen continue stroom van nieuwtjes en fantastische aanbiedingen, geen puinhoop in je inbox. Elke eerste van de maand een overzicht van mijn nieuwe blogs, en verder geen bullshit.

Als je liever vaker leest, volg mijn blog dan via RSS of via de directe email notificaties. Onderaan deze pagina kun je je abonneren.

De Gewone Vrouw maakt op dit moment geen gebruik van social media.